dinsdag 24 maart 2020

Knutseltip: Zoutdeeg !

Paaseitjes en konijnen van zoutdeeg !
Ingrediënten:
* 1 kop zout
* 3 koppen bloem (geen zelfrijzende bloem)
* 1 kop water
* 1 eetlepel olie (maïs of olijf)
* grote kom
Stap 1
Deeg maken:
* meng het water en zout in de kom
* beetje bij beetje bloem toevoegen en kneden
* doe de olie bij de deeg
=> te korrelig? Voeg water toe
=> te nat? Voeg bloem toe
Stap 2 :
Maak je gewenste vormpjes.
TIP :
* Probeer ze uit 1 geheel te maken. Losse stukjes kunnen er af vallen
* wil je gaatjes om op te hangen maak deze voor het bakken
Stap 3 :
Bakken maar! De droogtijd hangt af van de dikte van het deeg.
* Bak 1 tot 3 uur in een oven van 100°
* of laat je knutselwerkjes een dag drogen op de verwarming.
TIP : teveel deeg gemaakt? Bewaar de overschot dan in een natte theedoek!
Stap 4 :
Na het bakken en afkoelen kan je schilderen. Wil je glitters? Doe met een penseel behangerslijm op je vormpje en strooi glitters over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten